Aanmelden nieuwe leerling

Voor het aanmelden van uw kind staat geen vast moment. De meeste ouders melden hun zoon of dochter aan wanneer het tussen de drie en drie en een half jaar . Eerder mag altijd.

Wanneer u besloten heeft dat uw zoon of dochter bij ons op school komt, kunt u een afspraak maken om het inschrijfformulier samen verder in te vullen.  

 

Wanneer het formulier volledig is ingevuld, wordt uw zoon of dochter ingeschreven op      ‘t Noorderlicht. U krijgt een bevestigingsmail van de inschrijving met daarin de mededeling dat alles administratief is afgehandeld. In dit mailtje wordt ook de datum vermeld van de eerste schooldag voor uw zoon/ dochter.  De juf waarbij uw kind in de klas komt zal ongeveer een maand voordat uw kind 4 jaar wordt contact met u opnemen om de 2 wendagen in te plannen. Ongeveer een week voordat uw zoon/dochter 4 jaar wordt ontvangt uw kind een kaartje waarin hij of zij wordt uitgenodigd, voor de eerste schooldag.

Mocht u tussen het moment van inschrijven en het moment van de eerste schooldag  vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de school.

 

We adviseren om meteen te beginnen met hele schooldagen, zo kan uw kind het beste wennen aan het schoolritme. U als ouders kent uw kind het beste en de kinderen doen in de beginperiode veel indrukken op en zullen zeker moe zijn van een week naar school.

U kunt altijd in overleg met de leerkracht bespreken om uw kind dan een bepaald dagdeel thuis te houden.

 

Wij hopen dat de aanmeldingsprocedure zo iets inzichtelijker is voor u, maar mochten er nog vragen zijn dan horen wij dat graag. U kunt de school van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken 0113-270790. Het is mogelijk om de voicemail in te spreken, u wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. Ook kunt u ons per mail bereiken tnoorderlicht@alberoscholen.nl