Groep 3/4

Welkom in groep 3/4 van 't Noorderlicht.

In groep 3/4 zitten 31 kinderen en zijn er 2 vaste juffen. Juf Francis geeft maandag t/m woensdag les en juf Elselien op donderdag en vrijdag. Daarnaast hebben wij ook nog extra handen in de klas. Juf Isa werkt als onderwijsassistent in de groep op donderdag en vrijdag en juf Manou is onze Lio stagiaire en is op maandag en dinsdag aanwezig. 

 

In groep 3 /4 zorgen we voor een fijn en veilig klimaat in de groep. Dat doen we door veel verschillende manieren samen te werken. Ook houden we van spelletjes tussendoor, van liedjes zingen en muziek. 

In de klas doen we regelmatig een activiteit met bewegend leren. Bewegend leren houdt in dat de lesstof geoefend wordt met behulp van beweging. Voorbeelden van bewegend leren zijn een rennend dictee of sprongen van 10 maken. 

 

Elke dag staan er verschillende vakken op het rooster. Rekenen, taal, spelling en lezen komen dagelijks terug.

In groep 3 /4 starten we halverwege het schooljaar met wereldoriëntatie. We doen dit groepsdoorbrekend.

 

Op dinsdagmiddag zijn de ateliers. We knutselen, zijn bezig met techniek en wetenschap, dans en muziek en nog veel meer andere interessante dingen.

Op woensdag en donderdag werken we in de middag groepsdoorbrekend met groep 1 /2. We doen dan o.a. activiteiten met muziek, Engels, kunst, executieve functies en nog veel meer.

Op maandag en woensdag hebben we gym. 

We werken met de methode 'Kwink'. Dit is een methode voor het sociaal-emotioneel leren. 

Tenslotte hebben we ook iedere week een bordsessie. Bij deze bordsessie bespreken wij de successen van de groep en bepalen we met elkaar aan welk doel we deze week gaan werken. 

 

Kom gerust eens een kijkje nemen in groep 3 /4!

 

 

Vriendelijke groeten,

Juf Francis, juf Elselien, juf Isa en juf Manou