Groep 1/2

Welkom en fijn dat je onze groep bezoekt!

 

Wij zijn groep 1/ 2 en in onze groep zitten nu 19 kinderen.

Kinderen die net 4 zijn geworden en naar school komen moeten vaak eerst even wennen; er is van alles te zien en te doen! Klasgenootjes helpen nieuwe kinderen, vaak onbewust, met het reilen en zeilen in de klas.


We vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar school komen en zich veilig en vertrouwd voelen in de groep. Kinderen willen graag leren en dat doen ze door dingen te doen en te ervaren alleen of samen. Wij, de juffen, sturen/helpen de kinderen daarbij!


Wij zijn juf Esther en juf Evelien. Juf Esther staat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de groep. En juf Evelien op woensdag.


In onze klas hebben wij verschillende hoeken waarin de kinderen graag zijn en hebben we allerlei ontwikkelingsmateriaal. 

 

We beginnen elke dag met een inloop waarbij de kinderen en de ouders een activiteit aan een groepstafel kunnen doen. Tegen 8.30 uur gaan de kinderen in de kring zitten en gaan de
ouders/oppas weg. We doen elke dag verschillende activiteiten in de kring met elkaar.

 

Ons eerste thema was: Kleine muis zoekt een huis. Muis had een lekkere rode appel, maar die paste niet in zijn huisje….Verschillende onderwerpen kwamen toen voorbij; groot/klein, meer/minder, meten, appeltjes tellen, met blokken een huis gemaakt voor kleine muis, appelmoes gemaakt, woorden bedenken met de letter m van muis. En ten slotte hebben we een bezoek gebracht aan het fruitteeltmuseum in Kapelle; waar van alles te zien was over appels.

Ook doen we ieder jaar mee met de Kinderboekenweek. Dit jaar stond het thema  “vriendschap” centraal. Na de herfstvakantie gingen we aan de slag met het thema herfst. En zo gaan we het jaar door!

Genoeg te ontdekken en te leren voor de kleuters!


Ben je nieuwsgierig geworden naar ons? Je bent altijd welkom om eens te komen kijken!


Groeten van juf Esther en juf Evelien