Team Noorderlicht weer kampioen Schoolschaken

In het Ostrea Lyceum in Goes is door teams van basisscholen weer gespeeld om het Bevelands kampioenschap. Er deden in totaal 23 teams mee van 11 scholen; de verste reis maakte de Zuidvliet uit Kortgene. Na 7 ronden bleek het Noorderlicht uit de Goese Polder duidelijk de sterkste. Met spelers als Koen Dek, Kenny en Tiffany Nguyen en Norah van Steijn is dat ook geen wonder. Ook de teams van de Koningin Julianaschool uit ’s-Gravenpolder en het Noorderlicht 2 deden het goed, bijna zonder ervaren clubschakers. De Kring uit Goes werd 4e. Door het grote aantal teams mogen ook dit jaar de beste 5 teams naar de provinciale finale op 23 maart in Terneuzen.
Om het schaken voor jonge spelers te bevorderen, was er voor het eerst een aparte prijs voor het sterkste jonge team, met spelers uit groep 5 of lager. Het jonge team van De Hoeksteen uit Wemeldinge had wat pech door de griepepidemie. Dus werd ook die prijs binnen gehaald door het jonge Noorderlichtteam die in totaal de 10e plaats haalden.
Aardig aan de toernooiopzet is ook het Zwitsers systeem. Bij de indeling spelen steeds teams tegen elkaar die ongeveer evenveel punten hebben. Daardoor blijft het ook leuk voor de teams in het onderste deel van de ranglijst.