't Noorderlicht kampioen schoolschaken!

Via regionale voorrondes in Goes, Vlissingen, Zierikzee, Terneuzen en Axel meldden zich 20 basisschoolteams voor de finale. Na 7 ronden bleek voor het eerst sinds jaren niet een Zeeuws Vlaamse school de 1e prijs te pakken, maar ’t Noorderlicht uit Goes. De andere Bevelandse teams moesten tevreden zijn met bescheidener klasseringen. Als kampioen mag ’t Noorderlicht 8 en 15 juni meedoen met het Nederlands Kampioenschap in Gouda
Noorderlicht 1 is een team, waarin de bordspelers niet voor elkaar onderdoen. Alleen in ronde 6 en 7 tegen de directe concurrenten hadden ze het moeilijk. Beide wedstrijden eindigden in 2-2.
Opvallend was ook dat in dit team geen enkele speler uit groep 8 zit. En alle spelers zijn lid van de Goese Schaakvereniging.
Koen Dek heeft in Terneuzen veel indruk gemaakt. Hij speelde aan bord 1 deels tegen Zeeuwse toppers, waarvan hij pas na een heel goede partij nipt verloor. Dan is 3½ punt uit 7 partijen prima. Kenny was wel eens wat slordig, maar 5 uit 7 aan bord 2 is ook goed. Phong en Norah hadden andere  tegenstanders, maar scoorden fantastisch met 6½ en 7 punten. Norah had ook al in Goes alle partijen gewonnen.
Voor het eerst had ook ’t Noorderlicht 2 zich geplaatst voor de Zeeuwse finale. Tiffany speelde buitengewoon goed met 6 uit 7. Stijn (3½ uit 7) en Demien (2½ uit 7). Jaïr had het moeilijk aan bord 4. Met een score van net onder de 50% deed ‘t Noorderlicht 2 het toch aardig goed.