Hoera! Wij hebben €1.500,- gewonnen

Hoera! Wij hebben €1.500,- gewonnen met ons ontwerp voor een voedselplek op school. Met de verdere aanleg van de moestuinen op het dakterras kunnen de leerlingen ontdekken hoe ons voedsel groeit: een startpunt voor een gezonde leefstijl. De ontwerpwedstrijd voedselplekken waar wij aan meededen is een initiatief van IVN Zeeland, met steun van Jong Leren Eten en de provincie Zeeland.

Voedseleducatie op het schoolplein 

Met de verdere aanleg van de moestuinen wordt onze school weer een stukje groener. We creëren zo een extra plek voor buitenles en we laten onze leerlingen op deze manier in aanraking komen met de herkomst en groeiwijze van voedsel. Buiten zijn en buiten leren in een natuurlijke omgeving is ook nog eens gezond en stimuleert de ontwikkeling van zintuigen, creativiteit en de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen.

Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen 

Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in het klaslokaal. En dat terwijl kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn. Daarom ontketenen IVN Natuureducatie, GGD Zeeland en Hogeschool Zeeland de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, met steun van de Provincie Zeeland en het rijksprogramma Jong Leren Eten. Het doel? In één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. De ontwerpwedstrijd voedselplekken maakt hier onderdeel van uit.