Lego Learn

De leerlijn van Lego Education draagt bij aan het ontwikkelen van de 21 eeuwse vaardigheden.

Al sinds de jaren 50 spelen en leren kinderen met de beroemde LEGO bouwstenen. Sinds het schooljaar 2016-2017 gebruiken we de educatieve leerlijn  LEGO Education op 't Noorderlicht in alle groepen. We maken gebruik van onderstaande producten.

• Duplo Techniek LEGO

• Doelgroep: kinderen van 4 - 7 jaar.

• Spelenderwijs leren ze omgaan met STEAM, techniek, tandwielen, hefbomen, overbrengingen, etc.

• LEGO Wetenschap en Techniek sets

• Doelgroep: kinderen van 8 - 12 jaar.

• Met behulp van de gemaakte modellen en de opdrachtbladen doen de leerlingen zelfstandig onderzoek naar.

• LEGO Education WeDo

• Doelgroep: kinderen vanaf 9 jaar.

• Kinderen bouwen eenvoudige modellen en leren deze te programmeren.

• LEGO MINDSTORMS Education

• Doelgroep: leerlingen vanaf 11 jaar.

• Het hart van deze LEGO-robots is de Mindstorms EV3-steen. Dat is een programmeerbaar LEGO-blok, dat zelfstandig een programma kan uitvoeren. Met een computer ontwerpen de leerlingen via een grafische programmeeromgeving eenvoudig hun programma.

• LEGO Build to Express
    • Doelgroep: leerlingen vanaf 6 jaar.

• stimuleert leren door creatief denken en ontwikkelt het vermogen van leerlingen om zichzelf uit te drukken. Het Build To Express-proces helpt leerlingen om hun gedachten en ideeën over verschillende onderwerpen te uiten door middel van het bouwen van symbolische modellen met LEGO steentjes. De methode zorgt voor een veilige en niet-oordelende omgeving waarin elke leerling actief betrokken kan worden en in staat is om zijn ideeën en meningen tot uitdrukking te brengen. Leerlingen gebruiken en ontwikkelen hun creatief denkvermogen en probleemoplosvaardigheden om individueel modellen te bouwen.

• LEGO Education StoryStarter

• Doelgroep: leerlingen vanaf 6 jaar.

• Gebruiken we om kinderen enthousiast te maken voor schrijven en lezen. De leerlingen kunnen scenes (begin, midden en einde van het verhaal) bouwen waar ze een verhaal bij verzinnen. Met de unieke LEGO Education StoryStarter software kunnen de leerlingen hun scènes fotograferen, teksten typen en pagina’s layouten om te printen. Daarnaast leren kinderen foto’s maken, deze delen met anderen via hun eigen e-mail adres en een verhaal te schrijven met hun eigen bouwwerk ter inspiratie.