Groep 6/7

Welkom in groep 6/7! 

 

Wij zijn een gezellige groep van 29 leerlingen met 1 juf; juf Lisette. 

 

In onze groep staat veiligheid voorop. We besteden veel aandacht aan teambouwers en aan het positieve klasklimaat. Als je je veilig voelt in de groep, kan je ook beter leren. 

1 keer per week hebben wij met de klas een bordsessie. Hier bespreken wij het doel waar wij als groep de komende week aan gaan werken. Dit doel wordt samen geëvalueerd, zodat we met elkaar kunnen leren over de successen en aandachtspunten. 

In groep 6/7 komen meerdere vakken aan bod. Allereerst hebben wij iedere dag rekenen.  We oefenen ook nog volop met de tafels. 

Daarnaast staat natuurlijk ook taal en spelling op het programma. Voor deze vakken gebruiken wij de methode 'Staal'. We oefenen onder andere met grammatica, werkwoordspelling en het taalgebruik. 

Iedere dag wordt er ook gelezen in de klas. Dit kan stillezen zijn, technisch lezen of begrijpend lezen. Dit doen wij geregeld klassikaal, zodat we handige strategieën leren die we in het dagelijks leven kunnen toepassen. 

Ook hebben wij twee keer per week het vak 'Blink'. Dit is een methode voor wereldoriëntatie. We starten met 4 theorielessen, vervolgens mogen wij zelf op onderzoek en tenslotte presenteren we dit aan de rest van de klas. We verdiepen ons in verschillende thema's, waarbij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur/techniek aan bod komt.

Op donderdagmiddag hebben wij de ateliers. Hier leren wij over verschillende onderwerpen op een expressieve manier. Dit kan zijn door te knutselen, te dansen, met muziek bezig te zijn en nog veel meer.

Daarnaast hebben wij ook Engels in de klas. Hier leren wij onszelf verstaanbaar maken in het Engels en oefenen wij met de Engelse schrijfwijze. 

Naast al deze leuke vakken, is er nog veel meer bij ons in de klas te beleven. We hebben bijvoorbeeld twee keer per week gym, werken we met de methode 'kwink' aan de veilige klas en doen wij ook af en toe nog een leuke bewegingsactiviteit!


Ben je benieuwd geworden naar onze super leuke groep 6/7? Kom gerust eens langs!