Spreekuur voor ouders op ‘t Noorderlicht

GOES - Ouders uit de Goese Polder die vragen hebben over de opvoeding van hun kinderen kunnen binnenkort terecht tijdens spreekuren die op alle basisscholen in de wijk worden gehouden.

Volgens wethouder Derk Alssema steekt de gemeente voor dit schooljaar 28.000 euro in deze voorziening. ,,We doen dat omdat we van de scholen en kinderopvangorganisatie Kibeo signalen kregen dat er bij ouders veel opvoedvragen zijn.’’ De spreekuren worden afwisselend bemand voor medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin, welzijnsorganisatie SMWO (maatschappelijk werk) en de GGD (de jeugdverpleegkundige). Ouders kunnen er na schooltijd binnenstappen zonder een afspraak te maken. Ook leerkrachten kunnen er overigens terecht. Met de spreekuren hoopt de gemeente te voorkomen dat kinderen in de zorg terechtkomen.

Het gaat vooralsnog om een proef. In mei vindt een evaluatie plaats. Bij succes wordt het project waarschijnlijk voortgezet, wellicht ook in andere wijken van Goes. Kinderen uit de groepen 6 en 7 van scholen in de Goese Polder krijgen vanaf nu ook weerbaarheidstraining aangeboden.  (Bron: PZC 10-10-2019)

Spreekuur voor ouders op ‘t Noorderlicht

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Of wilt u eens praten over uw kind omdat er zorgen zijn?  Dat kan nu elke dinsdag op ‘t Noorderlicht van 13.30 uur - 15.30 uur. In de beneden hal in het kantoortje naast de teamkamer.

De spreekuren zullen afwisselend bemand worden door iemand van het  CJG (Centrum Jeugd en Gezin), de GGD (jeugdverpleegkundige) en het SMWO (maatschappelijk werk).

Dit is een proef vanuit de gemeente. We hopen hiermee te voorkomen dat kinderen in de zorg terecht komen. In mei zal dit geëvalueerd worden.

U kunt hier zonder afspraak gebruik van maken, wilt u er zeker van zijn dat er tijd voor u is, laat het dan weten aan de leerkracht of Andria dan zullen zij zorgen voor een afspraak.

Voor verdere vragen over deze proef of waarmee u bij dit spreekuur terecht kan bent u altijd welkom bij Andria.