Eerste Wigli van Zeeland op 't Noorderlicht

Als eerste school in Zeeland hebben wij de Wigli kruk aangeschaft. Voor veel kinderen is stilzitten niet de oplossing. Zij willen bewegen en het liefst heen en weer rennen. Verplicht stilzitten voelt dan als een nauwsluitend korset. De Wigli geeft kinderen de vrijheid om te bewegen. Door de bewegingsvrijheid kunnen zij hun energie kwijt en zich langer concentreren op hun taak terwijl ze op de Wigli zitten.

De kinderen die de Wigli bij ons op school uit mochten proberen werden er blij van. Juist kinderen die willen bewegen, kunnen op de Wigli hun ei kwijt, zonder dat ze de hele tijd rondlopen. De meeste mensen gaan er meteen op zitten en bijna iedereen is enthousiast. Zeker de kinderen, zij gaan er niet meer vanaf!

Kinderen die moeite hebben met stilzitten gaan met hun stoel gaan schuiven of rondlopen, waardoor ze andere kinderen afleiden. Op de Wigli kunnen ze  blijven zitten en toch bewegen, waardoor er meer rust is in de klas. De kinderen die graag bewegen of moeten bewegen kunnen zich beter concentreren en zullen beter presteren.

Deze krukken zijn de eerste stap van de variatie aan zitten en bewegen in ons nieuwe meubilair.

De kinderen kunnen vanaf volgend jaar op ‘t Noorderlicht op meerdere manieren werken. Zowel zittend op de grond als staand of zittend aan een tafel. In de verschillende ruimtes  is dan verschillend zit meubilair aanwezig.